Students' Life

Συνδυασε σπουδες και δουλεια χωρις να καταρρευσεις!

By  | 

Σε πήρανε στην εταιρεία που ήθελες! Wow!! Ωχ, έχεις και την εθελοντική εργασία και το σάιτ; Και σπουδές! Βάλε και τις δουλειές του σπιτιού, κανένα μαγείρεμα, σκούπα, ξεσκόνισμα… Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!

Αυτό σκεφτόμουν το πρωί την ώρα του πρώτου μου δοκιμαστικού στη δουλειά και ομολογώ πως πανικοβλήθηκα! Δεν είχα αναλογιστεί πόσες πολλές ευθύνες μαζεύτηκαν μέχρι να πω κύμινο! Η μαμά μου με ρώτησε αν θα τα προλαβαίνω όλα και αν θα μπορέσω να αντεπεξέλθω με τις ανάγκες και το διάβασμα του πανεπιστημίου. Το σκέφτηκα καλά. Eργασιομανής, τελειομανής και διαβαστερή, δε θα εγκατέλειπα τίποτα από τα παραπάνω, παρόλο που για να βρω έστω και μισή ώρα ελεύθερου χρόνου πρέπει να κάνω αίτηση στο Θεό… Απαντάς τα 3.000 emails στη δουλειά σε χρόνο ρεκόρ για σένα και ταυτόχρονα προγραμματίζεις τις δουλειές του σπιτιού, το επόμενο άρθρο σου και διαγωνισμό στο σάιτ και κάνεις μία τελευταία επανάληψη το UMP, πριν το μάθημα…

imac Πολλοί φοιτητές είναι σε ίδια ή παρόμοια κατάσταση με μένα και αν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να εξισορροπήσετε τη δουλειά με τις σπουδές, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε επιπλέον ώθηση και κίνητρο να συνεχίσετε δυναμικά και δραστήρια!

1. Χαρτί, μολύβι και φωσφορούχο! Γράψε με κεφαλαία γράμματα “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ” και χώρισε το φύλλο σε δύο μέρη. Στο ένα μέρος γράψε σκόρπια όποια δουλειά έχεις να κάνεις και γενικά οτιδήποτε έχεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα και μετά καθαρόγραψε τα στο αριστερό μέρος. Σβήνε με ό,τι τελειώνεις, ενώ παράλληλα προσπάθησε να διατηρείς το χρονικό περιθώριο που έχεις θέσει.

job2 2. Ξεκίνα απ’ τα λιγότερο σημαντικά προς τα περισσότερο. Θα μου πεις, όλα σημαντικά και επείγοντα είναι, αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να ξεχωρίσεις τι προηγείται και τι όχι. Να θυμάσαι ότι το διάβασμα έχει πρωτεύοντα ρόλο πάντα -τουλάχιστον για μένα!

job!

3. Κάνε μικρά και τακτικά διαλείμματα. Μ’ αυτόν τον τρόπο υπάρχουν πιθανότητες να κουραστείς λιγότερο απ’ ό,τι αν τα κάνεις όλα πολύ γρήγορα, χωρίς κανένα διάλειμμα.

4. Να τρέφεσαι σωστά και να πίνεις πολύ νερό! Το πρώτο πράγμα που θα επηρεαστεί από την όλη κατάσταση είναι η διατροφή σου, γι’ αυτό πρόσεξε να μην την παραμελήσεις! Δες πότε έχεις διάλειμμα από κάποια διάλεξη ή τη δουλειά, πάρε τους φίλους σου και πηγαίντε στο πλησιέστερο και καλό μαγαζί, που ξέρετε!

IMG_8815 5. Βρες χρόνο για σένα! Ξέρω, όταν έχεις τόσα πράγματα να κάνεις, μόνο ο χρόνος για σένα δε σε απασχολεί!! Παρόλα αυτά, κάποια στιγμή -είναι σίγουρο αυτό- θα πέσεις κάτω από υπερκόπωση και δε θα μπορείς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι, σου συνιστώ να βλέπεις τους φίλους σου και να βγαίνετε λογικές ώρες για διασκέδαση. Ξεχνάς τα ολονύχτια πάρτυ και τα ποτά, γιατί το hangover σε συνδυασμό με την όλη κούραση, θα διαρκέσει λίγο ή πολύ παραπάνω από το κανονικό και σύνηθες…

6. Να κοιμάσαι καλά! Εσύ ξέρεις πόσες ώρες ύπνου χρειάζεσαι, οπότε αν συνηθίζεις να κοιμάσαι 6-8 ώρες, μη χάσεις καμία απ’ αυτές! Το μυαλό και το σώμα χρειάζονται ξεκούραση, για να λειτουργήσουν σωστά και να βγάλουν εις πέρας όλες τις απαιτήσεις της ημέρας.

7. Αν δεν μπορείς σταμάτα!! Όχι απ’ όλα, σταμάτα ή διέκοψε το λιγότερο σημαντικό!

Καλή δύναμη!! 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...