Travel

Τα βιβλία του Καλοκαιριού! 6+1 προτάσεις για να διαλέξεις

By  | 

Καλοκαίρι, η πιο αγαπημένη εποχή του χρόνου (αν βέβαια συνδυάζεται με χαλάρωση, θάλασσα και υπέροχα βιβλία!). Σας ετοιμάσαμε μια λίστα με ενδιαφέρουσες προτάσεις για καλοκαιρινά αναγνώσματα, γιατί για κάποιο λόγο το καλοκαίρι αγαπάμε όλοι λίγο περισσότερο το διάβασμα. Στο συγκεκριμένο θέμα έχουμε προτάσεις για βιβλία με καλοκαιρινό-θαλασσινό περιεχόμενο, ανάλαφρα και αστεία, αλλά και κάποια κλασσικά κι αγαπημένα.

Φωνές στο νερό
της Ελένης Πριοβόλου
εκδόσεις Καστανιώτη
ISBN: 978-960-03-5893-3
σελ: 168
€ 9,58
Περίληψη: Σε μια μικρή λουτρόπολη του Ιονίου μια γυναίκα μόνη ζει διαφορετικά από τον υπόλοιπο κόσμο. Οι άλλοι τη θεωρούν τρελή, όμως εκείνη αδιαφορεί για τα στερεότυπα της επαρχίας. Ένα ζευγάρι ηθοποιών του λαμπερού παλιού ελληνικού κινηματογράφου επιλέγει την ίδια λουτρόπολη ως τόπο διακοπών. Στην ηλικία πλέον της ωριμότητας, μακριά από τα φώτα της δόξας, ξεχασμένοι οι δυο και αγνώριστοι, ανακαλύπτουν το νόημα που δίνει στη ζωή η αληθινή αγάπη. Ένας καπετάνιος, γέννημα θρέμμα της εν λόγω πόλης, επιστρέφει στο σπίτι μετά από είκοσι χρόνια στα πέλαγα. Όσο βρισκόταν μακριά, ζούσε με το όνειρο της θαλπωρής στον κόρφο της αγαπημένης του, όμως επιστρέφοντας τον περιμένει η διάψευση. Κοντά τους και πολλοί άλλοι, που δεν έζησαν όπως θα ήθελαν να ζήσουν και προσπαθούν να διασώσουν μνήμες από τον κίνδυνο της οριστικής λήθης. Άνθρωποι που έπαιξαν σε λάθος ρόλους κι έζησαν ευσεβείς πόθους και αβίωτους έρωτες, μικρές επαναστάσεις και μεγάλες υποταγές. Ήρωες που θέλουν να φωνάξουν, αλλά οι φωνές τους βγαίνουν ελεύθερα μόνο μέσα στο νερό. 
Κάτω από το ουράνιο τόξο

της Barbara Wood

εκδόσεις BELL
ISBN: 978 960 507 080 9
σελ: 512
€ 8,00
Περίληψη: Η Έμιλι Στόουν και ο σύζυγός της Aϊζακ φτάνουν από τη Νέα Αγγλία στη Χονολουλού της Χαβάης για να διαδώσουν ως ιεροκήρυκες το Λόγο του Κυρίου. Η όμορφη και ευγενική Έμιλι πολύ σύντομα κατακλύζεται από έντονα συναισθήματα νοσταλγίας για την πατρίδα της, όμως είναι αποφασισμένη να διαδώσει την πίστη της… και να αγνοήσει την έλξη που νιώθει για τον εντυπωσιακό πλοίαρχο Μακένζι Φάροου. 
 
Πάνω που η Έμιλι αρχίζει ν’ αναπτύσσει ισχυρούς δεσμούς με τη μεγάλη ιέρεια της Χαβάης Πούα και την κόρη της Μαχίνα, μια απρόσμενη τραγωδία απειλεί να την αναγκάσει να φύγει από το νησί. Σε κατάσταση σύγχυσης, η Έμιλι παίρνει μια απόφαση που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα όσα γνωρίζει και αγαπάει –και μαζί τη δική της ψυχική υγεία. 
Τριάντα χρόνια αργότερα, φτάνει στη Χαβάη μια μοναχή-νοσοκόμα, η αδελφή Θηρεσία, η οποία γνωρίζεται με τον γοητευτικό γιο του πλοίαρχου Φάροου, έναν ισχυρό άνδρα που διαδραματίζει καίριο ρόλο στη συμμαχία της Χαβάης με την Αμερική. Η Θηρεσία ανακαλύπτει πως μια σκοτεινή κατάρα βασανίζει την οικογένειά του και τους κατοίκους του νησιού. Μια κατάρα την οποία για να λύσει θα χρειαστεί οπωσδήποτε τη βοήθεια της Έμιλι και της Μαχίνα…
Τη μέρα που έπεσα απ’ τα σύννεφα
της Ελένης Δαφνίδη
εκδόσεις Ψυχογιός
ISBN: 978-618-01-1258-0
σελ: 416
€ 14,94
 
Περίληψη: Τα κακά νέα είναι ότι πέθανα.
Τα καλά νέα είναι ότι ίσως και να είμαι ακόμη ζωντανός.
Τώρα θα αναρωτηθείς πώς γίνεται αυτό.
Κι όμως… γίνεται.
Κι εγώ προ εκπλήξεως βρέθηκα, μη νομίζεις.
 
Το μόνο σίγουρο είναι πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα ήξερες και πως το τέλος δεν είναι ακριβώς τέλος∙ ακόμη κι όταν, μια ηλιόλουστη μέρα, η αδίστακτη και εγωκεντρική Κοραλία Πόντε σε κάνει χαλκομανία με το τζιπ της.
 
Υπάρχει κάποιος σπουδαίος λόγος που διαβάζεις αυτό το σημείωμα, κυρίως επειδή ο σκοπός του είναι να σου φανερώσει την ύπαρξη ενός μυστικού κόσμου, για τον οποίο δεν είχες την παραμικρή ιδέα έως τώρα. Κι αν μέχρι σήμερα δεν πίστευες στις δεύτερες ευκαιρίες, καιρός να αρχίσεις να πιστεύεις…
Με το βλέμμα στο μέλλον

του Δημήτρη Γαρούφα
Εκδόσεις ΙΑΝΟS
Περίληψη: Μια συλλογή από δοκίμια, μελέτες και άρθρα για τον Ελληνισμό, τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τον ιστορικό ρόλο του Ελληνισμού στην εποχή μας. Ο συγγραφέας αναλύει την παθογένεια του ελληνικού κράτους καθώς και την ευκαιρία που παρουσιάστηκε μετά την κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων (1989) στις γειτονικές χώρες.
Το βιβλίο της ολικής άγνοιας
                             Μέρος Β’ Μτφρ.: Αντώνης Καλοκύρης
Εκδόσεις Πατάκη Σελ.: 448
Τιμή: €15,79
Περίληψη: Η ιδανική επιλογή για όσους ξέρουν πως δεν ξέρουν τίποτα αλλά και για όλους όσοι νομίζουν πως τα ξέρουν όλα. Το πρώτο μέρος του βιβλίου έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες (και στα ελληνικά, το 2008) και πούλησε πάνω από 1,5 εκατομμύρια αντίτυπα.
 
Δυστυχώς απολύεσαι
του Φώτη Καλαμαντή
Εκδόσεις Κριτική Σελ.: 192
Τιμή: €9,00
Περίληψη: Εννιά νουάρ ιστορίες που μοιάζουν με ταινίες μικρού μήκους, χωρίς στοιχεία ρομαντισμού ή ξεγνοιαστων εναμνήσεων. Αντίθετα, υπάρχουν καθημερινοί άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, περιχαρακωμένοι, αόρατοι. Άνθρωποι που ζουν εκρηκτικές ζωές, σε ακραίες συνθήκες «κρας τεστ», φροντίζοντας να μην τους βλέπουμε. Ο συγγραφέας αποτυπώνει τις συνέπειες της γενικευμένης κρίσης.
Ένα ταξίδι στους Παξούς
                                          του Παύλου Χαμπίδη
Εκδόσεις Chris Boοcos Fine Arts
Περίληψη: Ένα ταξιδιωτικό ημερολόγιο που δεν πρέπει επ’ ουδενί να ειδωθεί ως ένα καλαίσθητο τουριστικό οδοιπορικό αλλά ως ανθολόγημα αυθεντικών τοπικών πολιτισμικών στοιχείων που άφησε αλώβητα η σαρωτική, μαζική τουριστική λαίλαπα. Μάλιστα, οι Παξοί είναι ένα από τα πιο όμορφα και γραφικά ελληνικά νησιά και η έκδοση ενός εικονογραφημένου βιβλίου γι’ αυτούς πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά το 1887.

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...