Fashion

Τι δώρα να τους πάρω…;;

By  | 

1

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τι δώρα θα κάνουμε σε οικογένεια, φίλους και συντρόφους… Με αφορμή λοιπόν το προγραμματισμένο μου ταξίδι στην Αγγλία σε λίγες μέρες σκέφτηκα πως είναι καλή ιδέα να δούμε τι επιλέγουμε για τον καθένα και πώς.

1.    Δώρο στον κολλητό/ κολλητή

Ας προσδιορίσουμε και να διαχωρίσουμε την έννοια γνωστού, φίλου και κολλητού. Αν πρέπει να αγοράσουμε δώρα για δέκα γνωστούς (συμμαθητές, συνάδελφοι, κλπ) και σε τρεις πολύ καλούς σας φίλους, αναγκαστικά θα επικεντρωθείτε στους κολλητούς. Ψάχνουμε, βρίσκουμε, αγοράζουμε αυτό που θεωρούμε ότι θα τους εντυπωσιάσουν και θα τους ευχαριστήσουν. Κάτι φίνο και πρωτότυπο σίγουρα θα τους εξυμνήσει την περιέργεια για το τι κρύβεται μέσα στο χάρτινο κουτάκι….

2.    Δώρο στην κοπέλα/ αγόρι μας  

Εδώ τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα, ταυτόχρονα όμως πολύ απαιτητικά!! Τι εννοώ; Γνωρίζουμε μέσα σε άκρες το στυλ και τις ιδιαιτερότητες του αγαπημένου/ της αγαπημένης μας, αλλά το γεγονός ότι οι προσδοκίες τους είναι υψηλές, οφείλουμε να ξοδέψουμε κάτι παραπάνω γι αυτούς. Ιδιαίτερα η γυναίκα που εκ φύσεως ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι απαιτητική, περιμένει αυτό το κάτι που θα το θυμάται –αν όχι για πάντα- για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα φόρεμα, ένα άρωμα ή χρυσαφικά θα ήταν η καλύτερη επιλογή!! Τέλος, μην ξεχάσετε να ζητήσετε προσεγμένο αμπαλάζ… Η πρώτη εικόνα παίζει μεγάλο ρόλο… Μην ξεχνάμε ότι θέλουμε να τους αφήσουμε άφωνους από έκπληξη και ευχαρίστηση και όχι απογοήτευσης… Η μουρμούρα θα είναι αναπόφευκτη..

3.Δώρο στη μαμά, στον μπαμπά και στην υπόλοιπη οικογένεια…  

Με ιεραρχική σειρά..ξεκινάμε από το σημαντικότερο πρόσωπο στη γη…τη μαμά μας και συνεχίζουμε ανάλογα… Το σέλινο, το γάλα και το ψωμί που αγόρασα στη μαμά μου για δώρο στη γιορτή της δε σχολιάστηκε και με τα καλύτερα λόγια από τους υπολοίπους, για τη μαμά όμως είχε ξεχωριστή αξία.

4. Δώρο από το εξωτερικό

     Δύσκολο…πολύ δύσκολο. Καταρχάς έχουμε στο μυαλό μας ότι εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού αποσκευών στο αεροπλάνο, δεν μπορούμε να «κουβαλήσουμε» όλο το Harrods… Επίσης, μας απαγορεύουν υγρά αντικείμενα όπως για παράδειγμα αρώματα…εκτός και αν τα αγοράσουμε από το DutyFreeτου εκάστοτε αεροδρομίου και μας τα σφραγίσουν εκεί. Επιπλέον, ένα μεγάλο σφάλμα που παρατηρείται είναι πολλοί να αγοράζουν δώρα  από ευρέως διαδεδομένα καταστήματα και πολυκαταστήματα (Zara) που έχουν τα ίδια προϊόντα ανά τον κόσμο!! Προσπαθούμε να προμηθευτούμε τα δώρα μας από μαγαζιά με προσιτές τιμές σε όλους αναζητώντας το καλύτερο γι’ αυτούς που αγαπάμε!!!

Υ.Γ Μην ξεχάσετε πριν βγείτε για ψώνια είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό να κάνετε μία νύξη για το τι μπορεί να χρειάζεται ο καθένας ή τι επιθυμεί!! Προσοχή! Μην καρφωθείτε…ρωτήστε πλαγίως και όχι άμεσα!!! Είναι έκπληξη!

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...