Make Up

Το σωστό ντεμακιγιάζ για ένα υγιές πρόσωπο!

By  | 

Το πρόσωπό μας αναπνέει, τρέφεται, ενυδατώνεται. Αν δεν το περιποιούμαστε σωστά μπορεί να ασφυκτιά, να διψάει, να γίνεται θαμπό και τραχύ, να ξεφλουδίζει και τελικά να μας απογοητεύει όταν το αντικρίζουμε στον καθρέφτη. Κατ’ αρχάς, μην κοιτάτε την επιδερμίδα των μοντέλων στα περιοδικά! Πέρα από το ότι είναι η δουλειά τους να είναι όμορφες (που σημαίνει ότι περιποιούνται περισσότερο απ’ όσο δύναται μια νορμάλ γυναίκα, νοικοκυρά, εργαζόμενη ή/και μητέρα), φωτογραφίζονται σε χώρους με ειδικούς φωτισμούς και φίλτρα, μακιγιάρονται από επαγγελματίες (ακόμα κι αν στα μάτια μας φαίνονται άβαφες, είναι μακιγιαρισμένες στην εντέλεια), κι έπειτα -φυσικά- η φωτογραφία επεξεργάζεται και πάλι από επαγγελματίες. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το δικό μας «θνητό» πρόσωπο, με τα μοντέλα στις αφίσες και τα περιοδικά, ας μην ξεγελιόμαστε! Πέρα από αυτή τη σύγκριση, όμως, δεν είναι σοφό να κάνουμε καμία άλλη σύγκριση! Το δέρμα της κάθε μιας είναι διαφορετικό, οι συνθήκες ζωής της κάθε μιας είναι διαφορετικές, η διατροφή διαφέρει… κανενός το δέρμα δεν είναι πανομοιότυπο με κάποιου άλλου. Μια είναι η μόνη σύγκριση που μπορούμε  να κάνουμε: να συγκρίνουμε την εικόνα του προσώπου μας στο παρόν, με την εικόνα του προσώπου μας στο παρελθόν.

Αν διακρίνουμε σημαντικές διαφορές (είτε θετικές, είτε αρνητικές), ας συλλογιστούμε λιγάκι τι είναι διαφορετικό στη ζωή μας αυτήν την περίοδο. Μπορεί να είναι η διατροφή μας, η ποσότητα του νερού που πίνουμε, το μέρος στο οποίο ζούμε, το άγχος μας…αλλά μπορεί να είναι και κάτι που ίσως να μην το σκεφτούμε εξ’ αρχής. Ας αναρωτηθούμε: Τι προϊόντα καθαρισμού χρησιμοποιώ; Έχω μιλήσει με πάρα πολλές γυναίκες και σχεδόν όλες συμφωνούν πως τα μαντιλάκια καθαρισμού είναι η πιο εύκολη και η πιο πρακτική λύση. Χρησιμοποιώ κι εγώ μαντιλάκια, το ομολογώ. Η διαφορά έγκειται στο εξής: Πόσο συχνά χρησιμοποιώ τα μαντιλάκια; Ο κανόνας είναι απλός: Χρησιμοποιώ τα μαντιλάκια καθαρισμού ΜΟΝΟ όταν έχω να διαλλέξω μεταξύ του να μην ξεβαφτώ καθόλου (επειδή κοιμάμαι σε ξένο σπίτι, επειδή ταξιδεύω και είμαι στο τρένο/πλοίο/αεροπλάνο ή επειδή μου τελείωσε το γαλάκτωμα χωρίς να το αντιληφθώ – το ότι είναι αργά και βαριέμαι είναι απαράδεκτη ως δικαιολογία) και του να ξεβαφτώ με μαντιλάκια. Αν θέλουμε περιποιημένο και καθαρό πρόσωπο, επιβάλλεται να κάνουμε σωστό ντεμακιγιάζ!

Πώς θα κάνω σωστό ντεμακιγιάζ (καθαρισμό);

1) Πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα προϊόντα για το δικό σου δέρμα (γαλάκτωμα, τζελ ή σαπούνι). Ένα κανονικό δέρμα μπορεί να χρησιμοποιήσει γαλάκτωμα ή τζελ καθαρισμού. Ένα ξηρό δέρμα μόνο γαλάκτωμα. Ένα λιπαρό έχει να διαλέξει μεταξύ γαλακτώματος, τζελ ή ουδέτερου σαπουνιού. Εάν το πρόσωπό σου είναι ακμιακό, θα χρειαστείς φαρμακευτικό σαπούνι. Για την καλύτερη επιλογή, απευθύνσου στην αισθητικό σου ή στον φαρμακοποιό σου.

2) Πάντοτε να επιλέγεις και την κατάλληλη συνοδευτική λοσιόν. Μαλακτική λοσιόν για το ξηρό δέρμα, σηπτική για το λιπαρό, τονωτική για το κανονικό.

3) Μην ξεχνάς ότι τα μάτια χρειάζονται ειδικά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Αν δεν θέλεις να ερεθιστούν και να τσούξουν, να χρησιμοποιείς διαφορετικό προϊόν καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

4) Μαζεύεις πίσω τα μαλλιά σου για να μην τα βρέξεις και βάζεις μια μικρή ποσότητα από το προϊόν καθαρισμού στο χέρι σου. Εφαρμόζεις στο πρόσωπο και τρίβεις με κυκλικές κινήσεις. Στα μάτια δεν τρίβεις με ένταση, εφαρμόζεις το ξεχωριστό προϊόν σαν να χαϊδεύεις, με απαλές κυκλικές κινήσεις.

5) Με τη χούφτα σου ρίχνεις αρκετή ποσότητα δροσερού νερού στο πρόσωπό σου, μέχρι να φύγουν τα υπολείμματα του προϊόντος καθαρισμού. Αν κρίνεις ότι απαιτείται, επαναλαμβάνεις τη διαδικασία μέχρι να νιώσεις εντελώς καθαρό το πρόσωπό σου.

6) Σκουπίζεις ταμποναριστά το πρόσωπό σου σε μια καθαρή πετσέτα (αν έχεις κάνει σωστό καθαρισμό, δεν θα μείνουν χρώματα από μάσκαρα, σκιά ή make up στην πετσέτα)

7) Σε ένα βαμβάκι βάζεις μια μικρή ποσότητα από τη λοσιόν και την περνάς σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Έχεις ολοκληρώσει τον σωστό καθαρισμό του προσώπου. Το δέρμα σου σε αγαπάει! Είσαι καθαρή και έτοιμη για χαλάρωση…

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...