Girl's Life

5 τροποι να του πεις “ΟΧΙ” ευγενικα!

By  | 

Μόλις συνειδητοποίησες ότι ο συμφοιτητής σου και σχετικά καλός σου φίλος σε βλέπει λίγο διαφορετικά απ’ αυτό που νόμιζες; Και με το “λίγο διαφορετικά”, εννοώ, ναι, αυτό που κατάλαβες. Δε σε βλέπει ρε παιδί μου, όπως τον βλέπεις εσύ. Κι εσύ τον βλέπεις πιο φιλικά, πιο συναδελφικά, πιο “συμφοιτητικά”. Ίσως επειδή δε σου κίνησε το ενδιαφέρον εξ αρχής, να μην κατάλαβες ότι εκείνος από την πρώτη μέρα που σε γνώρισε στο αμφιθέατρο, σε ερωτεύτηκε! Και σε ερωτεύτηκε και γι’ αυτό το λόγο σε πλησίασε τάχα μου δε, γιατί από τα 300 άτομα, εκείνη τη στιγμή μόνο εσένα έτυχε να δει… Στην αρχή, λοιπόν, είναι πολύ φιλικός μαζί σου, ενδιαφέρεται να μάθει τα νέα σου (oscar ανυποψίαστης!) και σου μιλάει ενώ καυχιέται για τον εαυτό του -φυσικά σε παινεύει κάθε τρεις και λίγο! Μετά, έρχεται και το facebook, που γίνεται ο μεγαλύτερος φαν σου! Κάνει like σε ό,τι αηδία κι αν ανεβάσεις -κι ας μην καταλαβαίνει τι θες να πεις- και σου μιλάει συνέχεια στο chat, ρωτώντας σε ακόμα και για τάσεις της μόδας, για να σου μιλήσει όσο περισσότερο γίνεται.

Όταν δε σου έχει περάσει η παραμικρή ιδέα απ’ το μυαλό και ξαφνικά μια ωραία πρωία έρχεται και σου κάνει -σχεδόν- ερωτική εξομολόγηση μπροστά στις φίλες σου και έξω απ’ το αμφιθέατρο, το λιγότερο που μπορείς να νιώσεις είναι αμήχανα. Μετά το σοκ, προσπαθείς να σώσεις την κατάσταση και με ευγενικό τρόπο να του εξηγήσεις ότι δεν έχεις κι εσύ ανάλογες βλέψεις για εκείνον.

1. Μη βάλεις τα γέλια -τουλάχιστον μπροστά του!! Σκέψου πόσο γελοίος αισθάνεται εκείνη τη στιγμή, που μετά από 3 μήνες προετοιμασίας, έρχεται και σου μιλάει ανοιχτά για τα συναισθήματά του… Αν γελάσεις -καταλαβαίνω, θες να τον βγάλεις απ’ τη δύσκολη θέση, αλλά θα τον φέρεις σε χειρότερη- θα τον καταρρακώσεις. Θα κοκκινίσει από την ντροπή του και δε θα σου ξανά μιλήσει μέχρι το τέλος του εξαμήνου, επειδή θα αισθάνεται τύψεις. Τύψεις, όμως, θα πρέπει να αισθάνεσαι εσύ που τον γείωσες έτσι απότομα, τον ισοπέδωσες τον άνθρωπο! Οπότε, ΟΧΙ, ξέχνα τα γέλια!!

laugh

 

2. Πηγαίνετε να μιλήσετε κάπου ιδιαιτέρως, μακριά από τις φίλες σου. Είναι ένας και είστε πόσες κοπέλες μαζί. Μπες στη θέση του, πόσο γενναίος και μόνο που έκανε το βήμα! Να είσαι ευγενική μαζί του και να χαμογελάς. Δεν σου έκανε και τίποτα κακό…! Απλά του αρέσεις, επομένως μην συμπεριφέρεσαι ψυχρά! Εξήγησέ του ευγενικά και χαμογελαστά ότι δεν ενδιαφέρεσαι το ίδιο, γιατί είναι φίλος σου.

3. Πες του ότι δεν ενδιαφέρεσαι για σχέση. Δείξε του ότι κατανοείς τα αισθήματα του αλλά τα δικά σου δεν είναι τα ίδια. Εάν όντως υπάρχει μια εξήγηση, πες την.. όχι βέβαια ανοησίες. Ποτέ μην ξεστομίσεις για παράδειγμα “δεν μου αρέσεις ή δεν είσαι του γούστου μου” κ.τ.λ…! Και εννοείται μην αρχίσεις τις φιλοσοφίες. Μπορείς να του πεις ξεκάθαρα και απλά ότι δεν ενδιαφέρεσαι για σχέση… χωρίς λεπτομέρειες και δικαιολογίες.

love1

4. Μην λες ποτέ ότι θέλεις να μείνετε φίλοι αν δεν το εννοείς. Δεν παίρνεις extra bonus για αυτό…αφού γι’ αυτόν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα.. το να λες κάτι που δεν το εννοείς και ταυτόχρονα δεν κάνεις τα πράγματα πιο εύκολα..άρα;

5. Όπως είπαμε, ο μόνο που χρειάζεται σε μια ανάλογη περίπτωση είναι ειλικρίνεια, ευγένεια και απλότητα.. ορίστε και κάποιες φράσεις που χρησιμοποιούν αρκετά κορίτσια: 

  • H ζωή μου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη αυτή την στιγμή… δεν θέλω σχέση αυτό το διάστημα.
  • Έχω αποφασίσει να μείνω μόνη για λίγο καιρό.
  • Δεν έχω ξεπεράσει ακόμη τον πρώην μου.
  • Σε βλέπω φιλικά… (πότε πρόλαβες;)
  • χμμμ… δεν γίνεται γιατί αυτό το διάστημα ασχολούμαι με την καριέρα μου/ τις σπουδές μου (κάπως ηλίθια φράση και το ξέρεις.. αλλά θεωρείται ανάμεσα στις δημοφιλέστερες!)
  • Υπάρχουν και πολλές άλλες αλλά δεν θα μπω στον κόπο να τις αναφέρω…γιατί δεν έχει νόημα!!! Να θυμάσαι..μην είσαι σκληρή και απότομη! Να συμπεριφέρεσαι όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται!!

Καλή τύχη!!

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...