Girl's Life

5+1 πράγματα που κάνω κάθε πρωί μόλις ξυπνήσω!

By  | 

Σε αντίθεση με πολλούς, εγώ είμαι πρωινός τύπος. Μου αρέσει δηλαδή και απολαμβάνω να σηκώνομαι νωρίς και να ξεκινάω τις δουλείες μου, χωρίς βιασύνη. Από τον καιρό που ήρθα στην Αγγλία και ουσιαστικά ζω μόνη μου, έχω εντάξει στο πρωινό μου πρόγραμμα 5 πράγματα, που με βοηθάνε να ξεκινήσω τη μέρα μου (όσο απαιτητική κι αν είναι) με τις καλύτερες προδιαγραφές!

1. Χουζουρεύω 10 λεπτά 

Όπως οι περισσότεροι πιστεύω… Το θέμα είναι ότι όταν λέω 10 λεπτά, εννοώ 10 λεπτά. Όσα δηλαδή χρειάζομαι για να συνέλθω απ’ τον ύπνο. Αυτά τα 10 λεπτά είναι τα καλύτερα της ημέρας, αφού εκτός από χαλάρωση, μπορώ και καθορίζω το πρόγραμμά μου. Όταν ξέρω ότι η μέρα θα είναι αρκετά απαιτητική, θέτω 3 στόχους και προσπαθώ να φέρω εις πέρας και τους 3. Με αυτόν τον τρόπο νιώθω πιο δημιουργική και χρήσιμη στο τέλος της ημέρας.

2. Στο πρόγραμμά μου βάζω πάντα λίγο ελεύθερο χρόνο

Ακόμα και αν μιλάμε για 30 λεπτά, θα τα αφιερώσω σε ένα καλό διάλειμμα. Έχω παρατηρήσει ότι τα διαλείμματα είναι απαραίτητα, αφού με βοηθάνε να χαλαρώνω και να πετυχαίνω τους παραπάνω στόχους με μεγαλύτερη ευκολία, χωρίς άγχος.

3. Τεντώνομαι

Η Αμερικανική Ένωση Αθλητικής Ιατρικής προτείνει ένα μικρό τέντωμα των μυών σε καθημερινή βάση. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το στρες και βελτιώνει τη στάση του σώματος.

4. Χαμογελάω

Μία κακή συνήθεια που είχα μέχρι πρότινος ήταν να αφήνω γεγονότα και καταστάσεις να επηρεάζουν την ψυχολογία μου. Μία δύσκολη μέρα τελείωνε το περασμένο βράδυ, παρόλα αυτά για μένα συνέχιζε και το επόμενο πρωί με αποτέλεσμα να ξεκινάω τη μέρα μου με αρνητική ενέργεια και διάθεση. Συνειδητοποίησα ότι αυτό μου έκανε μεγάλο κακό, οπότε αποφάσισα να το αλλάξω. Κάθε μέρα είναι μία νέα αρχή και ένα χαμόγελο στον καθρέπτη του μπάνιου, θα έχει μεγάλη και θετική επίδραση στη διάθεσή μας όλη μέρα. Επίσης, το χαμόγελο μας κάνει πιο προσιτούς και έμπιστους!

5. Ακούω μουσική

Τα τελευταία 2 χρόνια ξεκινάω τη μέρα μου με χαρούμενη μουσική. Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική όχι μόνο βελτιώνει τη διάθεση, αλλά αυξάνει τα κίνητρα και υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις.

6. Τρώω ένα πλούσιο πρωινό και ενυδατώνομαι!

Από μικρή είχα ένα κακό συνήθειο. Δεν μπορούσα να φάω πρωινό, ειδικά πολύ νωρίς το πρωί. Τώρα συνειδητοποιώ πόσο μεγάλο κακό έκανα στον οργανισμό μου. Πλέον δε φεύγω απ΄το σπίτι αν δε φάω ένα καλό και δυναμωτικό πρωινό, που θα μου δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα. Επίσης, φροντίζω να πίνω νερό, αφού όταν ξυπνάμε το πρωί το σώμα μας είναι αφυδατωμένο.

 

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...