Girl's Life

8 ενδείξεις ότι έχεις ερωτευτεί πολύ δύσκολο άτομο!

By  | 

Πολλές φορές έχουμε την τάση να δικαιολογούμε την κακή συμπεριφορά των ανθρώπων που αγαπάμε από φόβο μην τους χάσουμε. Προσπαθούμε να πείσουμε τους εαυτούς μας πως αν προσαρμοστούμε λίγο περισσότερο στις ιδιαιτερότητες τους θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε μαζί τους ειρηνικά. Όταν όμως πρόκειται για άτομα που δημιουργούν μια μόνιμη σύγχυση στη ζωή μας και δεν βοηθούν την προσπάθεια μας να διαφυλάξουμε τη σχέση, τότε μάλλον είμαστε αντιμέτωποι με άτομα που έχουν προγραμματιστεί να είναι δύσκολα. Παρακάτω βρίσκονται 8 ενδείξεις ότι το πρόσωπο που αγαπάς απλά δεν αξίζει τον κόπο.

Σε κάνει να αμφιβάλλεις ότι μπορείς να δείξεις εμπιστοσύνη

Αν νιώθεις ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς το άτομο που βλέπεις χωρίς να είσαι παθολογικός ζηλιάρης ή υπερβολικά ανασφαλής, τότε κάποιον λόγο θα έχεις να αμφιβάλλεις για το ταίρι σου. Αν σου δημιουργήσει τύψεις επ’ αυτού, θα είναι επειδή μάλλον έπιασες κάποιο καλό σήμα…

Κάνει δύσκολη την επικοινωνία

Ένα άτομο με το οποίο δεν μπορείς να κερδίσεις ούτε σε διαμάχη, ούτε σε ειρηνική κουβέντα, ούτε σε γλυκόλογα, έχει σίγουρα θέματα αυτοεκτίμησης. Αν κάθε σου προσπάθεια επίλυσης ενός προβλήματος πέφτει στο κενό, τότε η σχέση σου μάλλον δεν έχει μέλλον.

Δεν έχει φρένο στις διαμάχες

Όταν ένα άτομο μοιάζει να τρέφεται από τους καυγάδες και τις τριβές, τότε δύσκολα θα μπορέσεις ποτέ να επικοινωνήσεις μαζί του. Ίσως τα καταφέρετε καλά στο κρεβάτι. Αλλά, και πάλι, θα χρειάζεται να συζητάτε κάποιες φορές…

Κρίνει βάσει συναισθήματος και όχι βάσει γεγονότων

Η κακή αντίδραση ενός δύσκολου ατόμου σε καταστάσεις που δεν είναι όσο σοβαρές όσο τις κάνει να φαίνονται, δεν προκύπτει τόσο απ’ τα γεγονότα, όσο από την ερμηνεία που δίνει στα γεγονότα και από τα συναισθήματα που του δημιουργεί η ίδια του η ερμηνεία.

Δεν σε αφήνει να προσεγγίσεις συναισθηματικά

Τα άτομα που δεν ελέγχουν τα συναισθήματα και τις αρνητικές τους σκέψεις, δεν μπορούν να σε αφήσουν να τα πλησιάσεις σε συναισθηματικό επίπεδο, καθότι δεν είναι τα ίδια σε στενή επαφή με τον εαυτό τους. Αν, πάλι, φανεί ότι έρχεστε πιο κοντά με τον καιρό, θα φροντίσουν να κάνουν κάτι που θα ταράξει τη σύνδεση μεταξύ σας.

Ενεργεί πάντα από φόβο

Είτε είναι ο φόβος ότι θα σε χάσουν, είτε ο φόβος ότι θα χάσουν τον εαυτό τους, είτε ο φόβος ότι θα πέσει σύντομα μετεωρίτης, τα άτομα με δύσκολη συμπεριφορά ενεργούν άσχημα εξαιτίας της αδυναμίας τους να πιστέψουν ότι τα πράγματα μπορεί να πηγαίνουν όντως καλά.

Αρνείται ή, απλά, αδυνατεί να κάνει αυτοκριτική

Ένα άτομο που έχει αποτυπώσει υπερβολικές συμπεριφορές, πιθανότατα, απ’ το οικογενειακό του περιβάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί την έννοια της αυτοκριτικής και του αυτοέλεγχου. Αποδέχεται μονάχα ότι πρέπει να υπάρχει φταίξιμο σε κάποιον άλλο για την αρνητικότητα που του δημιουργείται κάθε τόσο.

Σε κατηγορούν για τα πάντα

Ακόμα και αν φταις, πράγματι, για πολλά απ’ αυτά που σε κατηγορεί, η άνεση ενός ανθρώπου να παίζει το ρόλο του δικαστή χωρίς να ελέγχει πρώτα το δικό του μερίδιο ευθύνης, θα εξαντλήσει σύντομα τα αποθέματα συναισθηματικής ενέργειας μέσα σου.

simplyman.gr

Γεννημένη μία ζεστή μέρα τον Ιούνιο του 1996 στην Αθήνα, καρκινάκι στο ζώδιο και πάνω μου θα βρεις όλα τα χαρακτηριστικά του. Ευαίσθητη, συναισθηματική, αποφασιστική, εργασιομανής και control freak. Το dietchen (ντίτχεν) για μένα αποτελεί τη γέφυρα ανάμεσα σε Ελλάδα και Αγγλία, αφού πλέον ζω και σπουδάζω στο Μάντσεστερ, International Business & Marketing. Αγαπώ τη μουσική, τη μόδα, τα βιβλία, τα ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Αγαπημένος προορισμός τα τελευταία 16 χρόνια είναι η Μύκονος και δε νομίζω να υπάρξει άλλος, όπου κι αν ταξιδέψω, ό,τι κι αν εξερευνήσω...